Frunze si buruieni – bune de nearuncat la gunoi


Merg la piata cu lista pentru meniul de detox in mana. E lunga cat o zi de post, plina de “exotisme”, dar am zis sa incep cu ingredientele neaose, inca cu urme de pamant de pe camp pe ele. Culmea, ce pare mai simplu e de fapt cel mai greu de gasit.Gasesc niste gulii galben-pai. Pline de frunze. Si niste morcovi mici, aparent fragezi. Cu o ditamai padurea de frunze.

Si ma gandesc: cati dintre voi stiti cat de bune sunt frunzele legumelor, in salate, si cati dintre voi le aruncati la cos ?

Eu le folosesc de cativa ani, de cand prietena mea Gabi m-a invatat sa le adaug in salata sau smoothie. Se pare ca raw foodistii merg la piata, la “sursa lor sigura” de verdeturi, si cumpara pe cativa lei resturile pe care le iau clientii. De ce-ar face asta?

Pentru ca frunzele pe care le aruncam la cos sunt de cele mai bune ori mai bogate in nutrienti decat leguma in sine. Sunt pline de clorofila, minerale si complexul de B-uri. Si nu ne costa nimic sa le adaugam in alimentatia de zi cu zi. Si nu trebuie sa fii raw foodist pentru asta, ci doar sa-ti doresti sa mananci mai sanatos.

Frunzele au un gust usor amarui, astringent, de aceea va recomand sa le consumati cu moderatie, cateva frunze de morcov/broccoli/guile in salata sau smoothie sunt suficiente, nu le folositi ca baza

Plus ca nici nu umpleti cosul de gunoi cu bururieni cat ai zice “morcov”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s