Hrana ca medicament – despre dieta raw-vegan pe foarte scurt


Pentru cei care n-au timp sa citeasca tomuri intregi despre subiect, dar vor sa afle inceputurile miscarii raw…

Dieta raw-vegan a aparut in 1830 in US, ca remediu pentru epidemia de holera care macina populatia. Prim-ministrul Graham (cel de care-si leaga numele vestita painica omonima) a considerat ca o dieta bazata exclusiv pe apa curata si mancare neprocesata ar putea vindeca.

Mancarea raw ca si medicament a fost introdusa de Bircher – Benner in Elvetia, spre sfarsitul secolului 19, ca si concluzii ale unor experimente pe soareci in urma carora cancere in stadii avansate au fost vindecate prin consumul de mere crude.

Ulterior, o pleiada de adepti ai dietei raw-vegan au argumentat si impamantenit ideea ca o dieta raw-vegana bazata preponderent pe consumul de germeni, vlastari si sucuri verzi, ar putea vindeca cancerul.

Adeptii raw-foodismului cred in urmatoarele principii:

  • Enzimele din mancarea raw se pastreaza intacte la temperaturi pana la 42 grade.
  • Hrana vie are o valoare nutritiva net superioara celei gatite

–          Hrana vie contine bacterii si alte microorganisme care populeaza tractul digestiv, afectand in mod pozitiv sistemul imunitar si functionarea intregului organism. Astfel de creeaza un mediu alcalin in care celulele bolnave, acide, nu pot supravietui, organismul vindecandu-se singur de boli.

Miscarea raw-food a capatat amploare ajungand un stil de viata pentru persoanele educate, cu un nivel inalt de intelegere al fenomenelor chimice care se petrec in corpul uman.

Printre raw veganii faimosi contemporani se numara Madonna, Susan Sarandon, solistul de la Coldplay, Pierce Brosnan, Brad Pitt si multi-multi altii. Printre cei mai putin contemporani dar celebri, amintim Steve Jobs, Gandhi, Socrate, Einstein. Foarte multi dintre atletii de renume si ultra-maratonistii zilelor noastre glorifica raw-veganismul si ii atribuie merite definitorii in obtinerea performantelor sportive deosebite.

Desi nu exista literatura de specialitate si studii foarte amanuntite, cele existente arata imbunatatirea spectaculoasa a calitatii vietii prin introducerea, fie si temporara, a mancarii raw-vegan in alimentatie. Se atribuie dietei raw vegan merite pentru vindecarea urmatoarelor tipuri de boli:

  • Diabet: Dieta raw-vegan reduce dramatic nivelul zaharului din sange, existand mii de cazuri concrete de diabet tip 1 in care pacientii n-au mai fost dependenti de insulina sau chiar s-au vindecat total.
  • Cancer: Plaga a secolului 21, se presupune ca pe langa cauze genetice si nivel de stres ridicat, mancarea este unul din principalii factori declansatori si de extindere a cancerului in organism, cancerul alimentandu-se cu toxinele din mancarea preparata termic. O dieta bazata de sucuri verzi, pline de clorofila, aduce celulele intr-o stare puternic alcalina, neutralizand celulele canceroase, acide. La o scurta cautare pe net, veti gasi mii de cazuri de cancer in faza terminala vindecate prin adoptarea unui regim de viata raw vegan.
  • Obezitate: Poate cel mai usor de demonstrat in practica, un stil de viata raw vegan conduce la rezultate spectaculoase priving silueta.

–          Multe altele, cum ar fi astm, infertilitate, afectiuni ale tiroidei, insomnie, nivel ridicat de stres, anemie, au fost de asemenea rezolvate prin adoptarea unui stil de viata sanatos bazat pe dieta raw-vegan.

Deloc de neglijat, dieta raw-vegan are o influenta majora asupra aspectului nostru fizic, calitatea pielii imbunatatindu-se vizibil in timp foarte scurt, unii reusind chiar performanta de a-si repigmenta in totalitate parul alb prin introducerea de superalimente cum ar fi iarba de grau si de orz in dieta.

Daca v-am starnit curiozitatea, puteti testa mancarea raw-vegan intr-unul din numeroasele restaurante sau firme de catering care livreaza la birou, sau v-o puteti prepara acasa. Va asigur ca gustul si varietatea concureaza puternic cu cele din bucataria traditionala. Noi la Rawmazing preparam mancare raw-vegan gourmet, din cele mai bune ingrediente, respectand cele mai bune practici in domeniu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s