Hipotiroidia: a fi sau a nu fi reversibila?


Nu stiu altii cum sunt, dar eu, bolnava de hipotiroidie de 4 ani, tre’ sa am mare grija ce mananc. Paradoxal, chiar legumele verzi, mega-sanatoase, pot fi periculoase si pot deregla tiroida. Parca si aerul ma ingrasa, si orice cura as incerca, am o rezistenta extrem de mare la slabit (de-aia nici nu incerc nimic, sic:)

In cazul in care ai simptome de hipotiroidism, consumul de legume crucifere crude sau sub forma de suc trebuie semnificativ redus. In aceasta categorie intra kale, broccoli, conopida, ruccola, varza, si alte “bunataturi”.

Daca ai probleme cu tiroida axeaza-te pe salate verzi sau alte verdeturi din frunze (patrunjel, coriandru), castraveti, lamaie si morcovi. Pudra de kelp face minuni, ca atare poti complimenta orice suc cu o lingurita-doua de pudra de kelp, sau alte alge marine bogate in iod- eu am inceput sa pun dulse.

Pudra de maca este de asemenea un adaptogen puternic, cunoscut pentru efectele sale de armonizare a hormonilor – pana la urma, hipotiroidia este doar o debalansare a hormonilor tiroidieni, nimic mai mult.

Una peste alta, desi doctorii spun ca hipotiroidia este ireversibila, am citit despre cateva cazuri in care persoanele in cauza s-au vindecat integral, iremediabil si irefutabil de hipotiroidie.

Cum ?

Inlaturarea factorilor de stres din mediu – apa cu clor, radiatii solare, agenti chimici din creme, combinate cu o alimentatie preponderent raw, din surse bio.

Ei bine, vreau sa vad pe pielea mea cine are dreptate – ei sau “noi”. Asa ca sunt intr-o faza profunda de studiat si construit un modus operandi pentru operatiunea “hipo out”

Va tin la curent…. dar tare bine-ar fi sa am dreptate, ha?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s