Despre cum jonglez cu timpul meu


Ma intreaba toata lumea cum imi fac timp pentru tot ce fac zilnic.

article-1342877-0C9C7E65000005DC-187_468x602Cu 3 copii mici, job cu sambrie, business personal la inceput de drum, cu multe planuri indraznete si preocupari noi, care cer toate timp sa dospeasca ca sa se poata transforma in ceva palpabil, pare intr-adevar ca e complicat. Basca puseuri efervescente de a alerga prin parc, vizite la doctor sa repar articulatiile care scartaie  la alergat (plus alte vizite sa repar si alte piese care incep sa scartaie),  ca sa nu pomesc de cursurile de gatit raw care mi-au mancat cateva luni noptile. Plus ca lucrez timid la o carte. Da, e legata de raw food.

Ei bine, cum si pentru mine ziua are doar 24 de ore, reusesc sa ma achit cat de cat de toate, taind tot ce nu e necesar de pe lista (si sa nu credeti ca-mi face mare placere asta)

– Petrec maxim 10 minute dimineata de cand cobor din pat pana sunt gata. Dus, imbracat ca la armata, iesit pe usa. Ma ajuta faptul ca asta a fost stilul meu toata viata, nu suport sa ma lalai.

– Nu ma machiez, coafez, pomaduiesc, etc.  Am marele avantaj ca fata mea arata la fel si cu si fara machiaj. Merg maxim 1 data pe luna la coafor/unghii, pe care musai le fac simultan.

– Merg rar prin magazine, cumpar mult online – lucruri absurde, am inceput sa cumpar si baterii online, sau becuri, cand nu am timp sa trec pe la magazin.

– Pregatesc pentru copii de cu seara hainute, pana se trezesc le pregatesc deja mancarica, reduc la minim timpul de frecat logistic de dimineata, inainte ca ei sa plece la gradi.

– Tot drumul pana la birou (40 minute+) dau telefoane. La fel si seara, pe la 7-8. Rezolv mare parte din probleme la telefon.

– Dorm putin. In general, ma trezesc la 4-5, si profit de cele 2-3 ore ca sa rezolv parte din probleme. Niciodata nu-mi ajunge timpul, dar tot e ceva. Asta e bioritmul meu, nu-mi impun nimic, pur si simplu nu am nevoie de multe ore de somn.

– Nu duc copiii la doctor decat atunci cand chiar “arde”. In rest, nu vad cabinetul medical. Nu pierd timp prea mult citind pentru ei. Merg pe intuitie si bun simt. Ca atare si ei sunt mai putin sensibili, mai veseli si mai sanatosi.

– Cand am ceva important de facut, imi aloc 1 ora sa fac lucrul ala, timp in care nu ma distrage altceva. Aici ar trebui sa mai lucrez, sa pot implementa modelul pe durata intregii zile.

– Tin telefonul pe silent, pe modelul “mai sun eu din cand in cand”. Uneori e frustrant, dar adesea e mai frustrant pentru mine sa preiau convorbiri interminabile nefolositoare.

– Rareori imi aloc timp pentru masa. Mananc tot timpul “on the go”, deseori in masina, iar mai nou, deseori sorb masa printr-un pai. Nu rezist insa niciodata unei invitatii din partea vreunei prietene sau persoane dragi, atunci dau toata agenda peste cap ca sa imi permit luxul de-a flecari o ora-doua despre te-miri-ce.

– Am un sot care ma sprijina si ma ajuga cat poate. Conteaza mult.

Una peste alta, si zilele mele sunt pline de frustrari ca nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus, sau ca le-am facut cu jumatate de masura (deseori). Cel mai adesea, marile frustrari sunt legate de timpul petrecut cu copiii si cu prietenii. Mi-as dori sa pot jongla mai mult cu asta. Dar uitandu-ma in spate, realizez ca fac destule si ca atat pot cere de la mine.

Chiar, v-am povestit de noile cursuri online de inspector de protectia muncii la care m-am inscris ? Cica ar fi bine sa le am, pentru businessul din dotare…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s