Si am aruncat buzduganul: 60 de zile prin varful paiului!


Imi da tot tarcoale de ceva vreme un gand poznas si nu ma lasa deloc in pace. Dau sa-l alung, hotarasc ca sunt femeie in toata firea, mama responsabila si biznis woman care jongleaza plina de importanta cu 1000 de lucruri in orice secunda, se intoarce si zumzaie ca o musca nesuferita: “si totusi, cum ar fi sa…? ”

La un moment dat imi las pentru o secunda mintea mai sloboda… si atat mi-a fost. Ma trezesc ca ma frig degetele apasand nevrotic pe mouse in vreme ce Google cugeta in marinimia lui ce merit sa primesc ca raspuns la intrebarea ” fat, sick and nearly dead – how to”.

Raspunsul nu e 42, cum ar putea crede fanii autostopistilor galactici, ci o serie de linkuri, unele frunzarite mai demult, cand aveam cu totul alta optica si mi se parea ca un regim exclusiv cu sucuri ar merge mana-n mana cu o sedinta de samanism in jungla din Peru sau un descantat in bobi pe luna plina.

Cum totul se schimba pe lumea asta iar mie imi ia in genere sa trec de la Anna la Caiafa cam cat ii ia universului sa stranute cu muci, iata ca acum sunt mega-incantata de ideea de a tine un regim exclusiv bazat pe sucuri. Ca sa nu zic un regim detox, ca a fost atat de uzitat si demonetizat termenul anul asta, ca merita si el cateva zile macar de relas, pana intindem iar de el in toate partile, la anu’.

Si nu unul oricum, ci unul de  60 de zile (sau chiar 60+1, pentru ca fiind o corporatista convinsa sunt driven by numbers).

Ei bine, dupa 2 saptamani de planificari, framantari, analize si analizari, intrebat publicul, enervat sotul, facut SWOT, decid sa declar public:

– Incepand de maine, 23 Decembrie 2014, eu, Valentina Frangu, mama a 3 copii, care de care mai proaspat facut, consum doar hrana lichida, de cea mai buna calitate, prin pai. Preferabil unul fara BPA, desi inca nu l-am gasit.

Top 10 motive pentru care fac asta?

1. Am ramas cu “niste” kg de dat jos, dupa cele 3 nasteri consecutive cu taieturi de buna purtare pe burtica. Cica oricat le-as da jos, oricum voi avea nevoie de-o plasa sa-mi adune muschii cazuti, la un moment dat. Aia de Buzau cica-i cea mai buna.

2. Tiroida mea a luat-o razna acum cativa ani (De la aceleasi sarcini de mai sus) si nu reusesc sa o pun pe trasa corecta, fara pastile. Cum urasc sa iau pastile… m-am documentat care sunt alternativele. Sucurile verzi par a fi una interesanta.

3. Am urmat un curs de specialitate si mor de curiozitate sa aplic pe cineva ce-am invatat. Ori, cine-ar fi nebun sa se lase pe mana mea, in afara de mine ?

4. Desi analizele mi-au iesit bine si nu par a avea prea multe de reparat in corp si minte, cred ca o curatenie generala, fie si acum in prag de nou an, ma va recalibra si ma va reconecta cu mine si cu cei din jur.

5. Lansam un program detox by Rawmazing in primavara, si am zis ca un fine-tuning de 60 de zile il va face cel mai muncit si mai usor de ingurgitat program. La figurat, dar si la propriu, e o promisiune. No BS.

6. Daca urasc ceva din tot sufletul, este parul alb – si nu pentru ca e un semn de batranete, ci pentru ca este inestetic si ma deprima  sa mi-l inec in chimicale la fiecare 3 luni. Pare-se ca sucurile verzi puternic alcaline repigmenteaza parul, ramane sa vedem daca si pe-al meu. E drept ca pentru asta ar trebui un regim mult mai lung decat 60 de zile…

7. M-am inscris la un maraton si am nevoie de multa energie pentru antrenamente. Pare paradoxal, dar stiu ca asa o voi obtine din plin. Picioarele doar sa tina pasul.

8. La cum ma cunosc, ii voi da organismului o pauza binemeritata de la pofte bune de pus in cui, fantezii culinare si hapaieli pe la miezul noptii deasupra tastaturii. Si organelor digestive asemenea. We all deserve a better life.

9. Am mai tinut o cura cu sucuri (am zis fara detox azi, da?) de doua saptamani si m-am simtit minunat. Surprinzator, m-am indragostit de gustul lor, chiar ma gandeam c-as putea s-o duc asa “a la longue”.

10. Pentru ca pot.

Las la o parte motivele triviale, gen publicitate ne si mascata, like-uri pe blog, multe voci critice care-mi vor ascuti spiritul combativ – “this program is my baby and nobody can touch it, bitch”, efortul eroic al prietenilor sa ma tenteze cu chestii de mancat, faptul ca Joe Cross a facut-o cu zeci de oameni, etc, etc. I’m too zen for it.

Detaliile suculente… de maine incepand!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s