Cugetari despre IBM si IBM-eri


Si inca un post, tot din ciclul ” ce mai cuget eu cand alerg prin parc”.

Trec de fiecare data pe langa cladirea IBM, cu cei doi cai hidosi de la intrare – sau poate doar o reprezentare ilustra a conceptului de artist neinteles…
Si-mi aduc aminte ca am lucrat aici, 1 an, 2 luni si 7 zile, in 2006-2007.
Si pot sa spun cu mana pe suflet ca IBM n-a lasat nicio trecere marcanta prin viata mea, desi am tot timpul numai vorbe de bine la mine, in orice context de discutie si cu oricine. Cu greu imi mai aduc aminte cum erau dispuse birourile, cum arata interiorul, masa amorfa de sute de colegi toti preocupati sa para ca fac ceva…

Insa in mod surprinzator, majoritatea prietenilor pe care-i am, i-am cunoscut acolo. Cu unii dintre ei imi impart acum biroul, cu altii ne tocim pantofii in calatorii la mare distanta, cu unii ne vedem cu copiii, cu altii colaborez, sau cu cativa pur si simplu mai arunc cate-un mesaj pe FB: Ce mai faci, ma Misulica? ne vedem si noi anul asta?”. Si nu ne vedem niciodata.
Cu unii voi incepe sa si alerg la competitii, se pare…

Corporatiile sunt facute din oameni, si oricat de buna sau de rea este o corporatie, masura adevarata ti-e data doar de oamenii cu care imparti acoperisul ei. Si exista locuri in care parca totul sucks, dar lucrezi cu oameni interesanti, vibranti si destupati la cap si vorba, si abia astepti sa mergi la munca ca sa o mai lalai la o cafea cu ei, sau sa te incontrezi un pic pe teme universal valabile despre care toata lumea are o parere ferma, doar de dragul discutiei si al debate-ului.
Si exista locuri de munca in care cafeaua gratuita e absolut minunata, doar ca mai curand o bei in fata monitorului cu prietenii de pe Facebook decat cu colegii, ca parca suscita mai mare interes.

Si de fiecare data cand trec pe langa cladirea cu cai maro, zambesc in mine si concluzionez: ma bucur c-am lucrat in IBM. A fost o scoala buna. Si am cunoscuti oameni minunati. Ceea ce va doresc si voua!

PS: Intamplator sau nu, nici una din persoanele astea nu mai este azi in IBM.

Cu dedicatie, in ordine alfabetica, pentru: Alina, Bogdan, Doru, Dragosescu, Dragos, Irina, Milica, Misulica, Vali.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s